prędkość w Warszawie

Ta kategoria poświęcona jest ogólnym tematom o Metrze Warszawskim. Wszystkie wątki tematyczne związane z Metrem w stolicy, zamieszcać proszę tu.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

prędkość w Warszawie

Postprzez MeWa » So lip 19, 2003 1:50 pm

1) dopuszczalna prędkość w metrze w Warszawie to 60 km//h. Wiadomo, że jak pociąg jedzie za szybko, to działa AOP. Słyszałem, że mamy jedną z najszybszych linii metra, czy to prawda, czy są inne takie sieci metra, gdzie pociągi jeżdżą szybciej? Nie pamiętam też ile wynosi średnia dla metra warszawskiego
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Banan » So lip 19, 2003 4:16 pm

Jam też dokładnie nie wiem.Piotrze czekamy...
Banan
 

Postprzez aessar » N lip 20, 2003 8:10 pm

No właśnie....ciekawe ile jeździmy....Nie wiem, czy na niektórych odcinkach w Rzymie metro szybciej nie jeździ.....chyba, że to to tylko złudzenie spowodowane głośnym napędem i nierrróóówwwnym torowiskiem :-/
Avatar użytkownika
aessar
Znawca
Znawca
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz lip 17, 2003 11:03 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Banan » Pn lip 21, 2003 9:32 am

Ja w łatwy sposób sprawdzam. W Alstomach jest okienko i tak jest chyba taki licznik z zielonymi lub czerwonymi cyferkami.
Banan
 

Postprzez Piotr » Pn lip 21, 2003 3:31 pm

Jeżdzą po 60 km/h. Nie ma róznicy czy rosyjski czy metropolis, oba skłądy jeżdżą z tą samą prędkością 60 km/h. Bez wyjątków.
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Banan » Pn lip 21, 2003 5:49 pm

Hoh. Dzisiaj jest tak przyjemnie w mwtrze że aż szok. Tak chłodno :D :D :D :D W Metropolisie dzisiaj widziałem jak jechał 65 km/h
Banan
 

Postprzez Piotr » Pn lip 21, 2003 9:22 pm

Pięć w ta pięć w tamta co za róznica :oczko: Ale tak na serio to koleś troszke przecholował i złamał regulamin, jakby pare razy tak zrobił roboty by nie miał i tyle. Maszyniści na za duzo sobie pozwalają, z własnych przykładów wiem.
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez ¬MeWa (Londyn) » Śr lip 23, 2003 10:06 pm

To ja - pisze z Londynu. To prawda, maszynisci czasem przesadzaja, ale coz zrobic... Tutaj tez nie jest lepiej, ale napisze wiecej, jak wroce... :)

MeWa
¬MeWa (Londyn)
 

Postprzez Piotr » Cz lip 24, 2003 11:00 am

MeWa witam, wiesz co masz tam zrobic w londynie ? Zdjęcia metra :oczko: Dużo ;)
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Banan » Cz lip 24, 2003 11:49 am

Nie wiem czy kogos to interesuje ale ja zrobię zdjęcia w Barcelonie :D :D :D Połączyć przyjemne z pożytecznym :oczko: :oczko:
Banan
 

Dortmund

Postprzez Snowie » Pt lip 25, 2003 1:50 pm

Jestem teraz w Dortmundzie i wydaje mi sie, ze tutaj na niektorych odcinkach U-bahny jezdza szybciej, sprobuje sprawdzic.
Snowie
 

Postprzez Banan » Pt lip 25, 2003 5:37 pm

No tam to jeszcze według rozkładów chyba jeżdżą :???:
Banan
 

Dortmund

Postprzez Snowie » Pt lip 25, 2003 6:59 pm

W Dortmundzie maksymalna predkosc nad ziemia to 70 km/h, a pod ziemia 80 km/h. Jezdza calkiem punktualnie, bo siec jest nie jest zbyt skomplikowana. 6, a praktycznie 5 wszystkich linii, maksymalnie 4 linie na jednym torze i czestotliwosc zazwyczaj 10 min.
Snowie
 

Postprzez MeWa » Śr lip 30, 2003 11:45 am

1) Zdjęcia zrobiłem, teraz muszę wydać fortunę na ich wywołanie... Jak robiłłem, to na jednej stacji obsługa się przyczepiła...

2) Sprawdzanie prędkości u alstomów nie definuje pojęcia średniej prędkości - szybciej nie mógłby maszynista pojechać, gdyż działa SOP i pewnie do 65 rozpędził się na krótko.

3) Najfajniej jest, jak się tak rosyjskie rozpędzają...

4) Co to jest za nowa osoba, która została moderatorem wszystkich działów??
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez kamematek » Śr lip 30, 2003 12:27 pm

MeWa napisał(a):4) Co to jest za nowa osoba, która została moderatorem wszystkich działów??

[OT] może wszystkim się to wydać dziwne, a nawet bardzo dziwne... osoba ni stąd ni zowąt rejestruje się na forum i zostaje moderatorem poprostu znamy się z Piotrkiem już jakis czas, a że on wyjechał poprosił o przysługe, którą ja będę przez najbliższe 2 tygodnie spełniał-pilnował forum, mam nadzieję że wiele do robienia nie będę miał, bo wierze że ludzie są, trochę inteligentni, jeśli jednak nie, wtedy własnie będę reagował. Obiecuje nie wywyższać się tu w żaden sposób dlatego że dał mi mozliwość moda i też nie wtrącać się tu zbytnio-bo na metrze się nie znam. Życzę miłego postowania ;) (aha jak Piotrek wróci i już przejmie kontrolę-moje moderowanie tu sie skończy, sooo take it easy ;)[OT]
aha co do robienia zdjęć, a potem transferowania ich w_jakiś_sposób, polecam cyfrówke z kartą, mam taką jakieś nieznanej firmy za niecałe 400zl karta SMart Media 128 która pozwala na zrobienia ponad 1800 zdjęć przy rozdzielczości 640x480, da radę także na rozdziałce 1152x864 koło 800zdjęć, na 1600x1200-nie robiłem, ale nietrudno obliczyć ile zaoszczędzamy patrząc w przód, na kliszach, wywołaniu... rachunek prosty :) jak ktoś chce zobaczyć próbkę możliwości, nawet tak słabego aparatu (2mln mega pixels) to mogę wysłać mailem, GG or sth...
Pozdrowionka
kamematek
 

Następna strona

Powrót do O metrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron