Dorobię jeszcze jedną linie.
I
Karolin - Połczyńska - Wolska - Kasprzaka - Prosta - Towarowa - Okopowa - Słomińskiego - Most Gdański - Starzyńskiego - Św.Wincentego - Chodecka - Białołęcka -
Brzeziny
Wszystkie mosty w centrum będą miały metro, a to właśnie mnie zainspirowało do tego. A stacje wspólne z innymi liniami to:
Ciepłownia Wola z
Szarą
Wolska z
Niebieską
Rondo Radosława z
Pomarańczową
Dworzec Gdański z
Czerwoną
Rondo Starzyńskiego z
Brązową
Kondratowicza z
Niebieską
Gdyby mi działał paint...
Co do tej linii okężnej to nie jestem zbytnio za tym pomysłem. Tam mogą jeździć tramwaje, a poza tym jest jeszcze jedna sprawa, że można z powodzeniem zrobić odpowiednie przesiadki.
Linia Żółta na powierzchni, też o tym myślałem

jest tam miejsce i obniży to na pewno koszty, ale nie ma potrzeby zwiększania prędkości kosztem ilości przystanków. Dodawanie stacji zwiększa atrakcyjność metra, jeżeli masz blisko stacje, to jest większa szansa że na nią pójdziesz, niż do autobusu. Ja mam swoją całkowicie przez Żwirki, gdyż u mnie jest jeszcze linia Szara, która daje możliwość dogodnej przesiadki.
Co do zielonej (odcinek Gocław - Wiatraczna) to jestem przeciwko komplikowaniu tras. Do wiatracznej będzie dochodził tramwaj, poza tym jest jeszcze możliwość przesiadki po stronie praskiej w linie Brązową i wybranie innego celu podróży.
Przesiadki są przyszłością a nie komplikowanie, w moim mniemaniu, które jest oczywiście mało ważne, i mało przyszłościowe. A tak poza tym to i tak nigdy nie zrobią tego, chyba że udałoby się im wygrać w euro totku.