Połączenie dwóch poziomów Świętokrzyskiej - HOW?

Ta kategoria poświęcona jest ogólnym tematom o Metrze Warszawskim. Wszystkie wątki tematyczne związane z Metrem w stolicy, zamieszcać proszę tu.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

Połączenie dwóch poziomów Świętokrzyskiej - HOW?

Postprzez siekacz » Pt gru 01, 2006 3:10 pm

Jak połączą I poziom i drugi? Pewnie trzeba będzie latać na galerię i znowu złazić. Albo na środku peronu będą ruchome schody na II poziom.
siekacz
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 25
Dołączył(a): Wt lis 07, 2006 1:57 am
Lokalizacja: Milicz, 330 km od stolicy

Postprzez SbKuTbg » Pt gru 01, 2006 7:22 pm

Dwie linie mają być połączone ruchomymi schodami
ruchome schody będą jeździć w dwie strony; :arrow: na dół: z pierwszej linii do drógiej ; :arrow: do góry: z drugiej linii do pierwszej
KaŻdY bEzSeNs Ma SwÓj SeNs Bo BeZsEnSu NiE bYłO bY sEnSu :>
Avatar użytkownika
SbKuTbg
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 47
Dołączył(a): N lis 26, 2006 8:56 pm
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Postprzez WSW » So gru 02, 2006 6:08 pm

a jakies konkrety? :]
bo ja slyszalem plotke, ze stacja drugiej linii ma sie laczyc tylko z galeria (poziom -1) - nie bedzie bezposredniego polaczenia miedzy stacjami -2 i -3.
WSW
Znawca
Znawca
 
Posty: 160
Dołączył(a): Wt paź 04, 2005 12:08 am

Postprzez SbKuTbg » So gru 02, 2006 9:14 pm

Nie wiem jakie są plotki; ale gdzieś czytałem że będzie bezpośrednie połączenie dwóch linii chodzi o to że będzie można przejść na inną linie bez wychodzenia na galerie
KaŻdY bEzSeNs Ma SwÓj SeNs Bo BeZsEnSu NiE bYłO bY sEnSu :>
Avatar użytkownika
SbKuTbg
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 47
Dołączył(a): N lis 26, 2006 8:56 pm
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Postprzez SbKuTbg » So gru 02, 2006 10:09 pm

Stacja zlokalizowana zostanie przed skrzyżowaniem ul. Świętokrzyskiej i Marszałkowskiej, będzie położona poniżej stacji A-14 Świętokrzyska, oba przystanki będą połączone schodami ruchomymi dając możliwość przesiadki z pierwszej linii do drugiej. Na stację linii B będzie można zejść z południowej stacji linii A. Dalej metro poprowadzone zostanie ul. Świętokrzyską.

------------------
Taki tekst przeczytałem na stronce wikipedii.pl:

[url]http://pl.wikipedia.org/wiki/B-11_Świętokrzyska[/url]
P.S.
nie wiem dlaczego nie działa łącze jak ktoś umie to niech to naprawi!!
KaŻdY bEzSeNs Ma SwÓj SeNs Bo BeZsEnSu NiE bYłO bY sEnSu :>
Avatar użytkownika
SbKuTbg
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 47
Dołączył(a): N lis 26, 2006 8:56 pm
Lokalizacja: Tarnobrzeg

Postprzez WSW » N gru 03, 2006 12:39 pm

Dzięki.

Ciekawe gdzie doładnie będzie znajdować się przejście i jak będzie wyglądała budowa :>
WSW
Znawca
Znawca
 
Posty: 160
Dołączył(a): Wt paź 04, 2005 12:08 am

Postprzez Aniaa » Pn gru 04, 2006 2:42 pm

Mnie zastanawia opłata za przejazd I i II linią. Bo jezeli wsiądziesz na przyklad na Wilanowskiej i chcesz sie przesiasc na Świetokrzyskiej w linie B, to chyba trzeba skasowac kolejny bilet, tak jak sie przesiadasz z tramwaju do tramwaju. Moze ludzie beda musieli przechodzic tez przez bramki na swietokrzyskiej raz jeszcze i dlatego podejrzewam ze wejscie do linii B bedzie prowadzić przez galerię.
Co o tym sadzicie?
all political parties die at last of swallowing their own lies
Aniaa
Donator
Donator
 
Posty: 260
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 10:50 pm
Lokalizacja: Ursus

Postprzez MeWa » Wt gru 05, 2006 8:43 pm

Aniaa napisał(a):Mnie zastanawia opłata za przejazd I i II linią. Bo jezeli wsiądziesz na przyklad na Wilanowskiej i chcesz sie przesiasc na Świetokrzyskiej w linie B, to chyba trzeba skasowac kolejny bilet, tak jak sie przesiadasz z tramwaju do tramwaju. Moze ludzie beda musieli przechodzic tez przez bramki na swietokrzyskiej raz jeszcze i dlatego podejrzewam ze wejscie do linii B bedzie prowadzić przez galerię.
Co o tym sadzicie?
do tego czasu to można zmienić taryfę. Połączenie ma zostać przeprowadzone z peronu - w płd głowicy
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota


Powrót do O metrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron