mapa metra?

Ta kategoria poświęcona jest ogólnym tematom o Metrze Warszawskim. Wszystkie wątki tematyczne związane z Metrem w stolicy, zamieszcać proszę tu.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

mapa metra?

Postprzez maslak » Cz sie 04, 2005 5:29 pm

Witam wsyckich,

W warszawskim metrze bylem tylko kilka razy (ostatnio 3 lata temu :D), ale slyszalem podobno, ze gdzies mozna dostac (badz kupic, whatever :P) taka mapke, jaka jest na peronach. To prawda?

Pozdrawiam.
maslak
 

:)

Postprzez kacwro » So sie 06, 2005 6:36 pm

Po co kupowac mapkę, wydrukuj sobie ze strony metro.waw.pl, albo zrób zdjęcie cyfrówką na tablicy w metrze :P
kacwro
Znawca
Znawca
 
Posty: 107
Dołączył(a): Pn lip 11, 2005 12:30 pm

Postprzez diego » N sie 07, 2005 6:48 pm

maslakowi chodzilo zapewne o taka mapke jaka jest w samym metrze, ta pomaranczowa, gdyż na oficjalnej str. metra jest tylko taka:

Obrazek

ja sam bym chetnie nabyl taka orginalną 'pomarańczową'
Głowa do góry! Jutro będzie lepiej.
Avatar użytkownika
diego
Donator
Donator
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz sie 28, 2003 8:07 pm
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez MeWa » Pn sie 08, 2005 8:49 pm

nie, nie można kupić mapy metra, takiej jak na stacjach lub w pociągach. Jedynie w punktach ZTM-u dostępna jest mapka całej sieci komunikacyjnej w Warszawie (tj. naniesione linie autobusowe, tramwajowe i metra).
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez diego » Wt sie 09, 2005 9:32 pm

taka mapke calej komunikacji mam, ale ta z samego metra to by bylo dopiero gratka. na pewno jakos mozna ja skolowac, tylko jak?
Głowa do góry! Jutro będzie lepiej.
Avatar użytkownika
diego
Donator
Donator
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz sie 28, 2003 8:07 pm
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez MeWa » Wt sie 09, 2005 10:22 pm

nie widzę możliwości, na razie przecież mapy nie są wymieniane ani nic.
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Odys » Wt sie 09, 2005 11:56 pm

Poczekać do otwarcia Marymontu i spróbować shandlować z robolami ;)
Odys
Znawca
Znawca
 
Posty: 350
Dołączył(a): Śr mar 02, 2005 3:40 pm

Postprzez Krzysztof Szymanik » Śr sie 10, 2005 12:39 am

Mapy póki co nie są wymieniane, ale rosyjskie składy jadą na remont do Pesy. W zakładach Pesa Bydgoszcz SA Holding wagony i tak będą rozgrzebywane, więc może udałobysię pozyskać używaną mapkę przed wysłaniem wagonu na remont? :khem:
Avatar użytkownika
Krzysztof Szymanik
Znawca
Znawca
 
Posty: 356
Dołączył(a): N kwi 17, 2005 9:43 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez MeWa » Śr sie 10, 2005 11:37 pm

Krzysztof Szymanik napisał(a):Mapy póki co nie są wymieniane, ale rosyjskie składy jadą na remont do Pesy. W zakładach Pesa Bydgoszcz SA Holding wagony i tak będą rozgrzebywane, więc może udałobysię pozyskać używaną mapkę przed wysłaniem wagonu na remont? :khem:
przecież mapy są przyklejane, więc po jej odklejeniu i tak nie ma wielkiego z niej pożytku
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez diego » Cz sie 11, 2005 9:01 am

ale mozna ją delikatnie odkleić i podkleić papierem albo kartonem :D
Głowa do góry! Jutro będzie lepiej.
Avatar użytkownika
diego
Donator
Donator
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz sie 28, 2003 8:07 pm
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez MeWa » Pt sie 12, 2005 1:44 am

diego napisał(a):ale mozna ją delikatnie odkleić i podkleić papierem albo kartonem :D
no raczej nie widzę możliwości jej delikatenego odklejenia, ona jest mooocno przyklejona, więc takie rozwiązanie nie przyniesie oczekiwanych rezultatów
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez diego » So sie 13, 2005 10:34 am

a co z tymi tablicami, co sa na peronach i przejsciach podziemnych???

Obrazek

one chyba nie sa klejone tylko wkladane w gabloty. to jest jakas mozliwosc chyba, co?
Głowa do góry! Jutro będzie lepiej.
Avatar użytkownika
diego
Donator
Donator
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz sie 28, 2003 8:07 pm
Lokalizacja: Zielona Góra

Postprzez MeWa » N sie 21, 2005 7:06 pm

diego napisał(a):a co z tymi tablicami, co sa na peronach i przejsciach podziemnych???

Obrazek

one chyba nie sa klejone tylko wkladane w gabloty. to jest jakas mozliwosc chyba, co?
ale na razie nikt nie wymienia przecież tych schematów.
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez n3on » So lis 05, 2005 3:48 pm

Gdybym wiedzial ze tak na niej komus zalezy to bym nie wywalal mialem kilka sztuk postaram sie jeszcze poszukac moze na jedna trafie. Pozdrawiam
n3on
Nowicjusz
Nowicjusz
 
Posty: 13
Dołączył(a): So lis 05, 2005 2:48 pm

Postprzez bazylM » N lis 06, 2005 12:14 am

Ciekawe skąd??
"Przed dwudziestką myśli się tylko o kochaniu, potem kocha się myśleć." - Albert Einstein
Avatar użytkownika
bazylM
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 99
Dołączył(a): Pn maja 16, 2005 2:52 pm
Lokalizacja: Warszawa

Następna strona

Powrót do O metrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości

cron