Metro na Bródnie do 2023? Możliwe?

Ta kategoria poświęcona jest ogólnym tematom o Metrze Warszawskim. Wszystkie wątki tematyczne związane z Metrem w stolicy, zamieszcać proszę tu.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

Metro na Bródnie do 2023? Możliwe?

Postprzez Wojmetr » N lut 16, 2003 7:34 pm

Od poewnego już czasu intryguje mnie, czy kiedys nastana piękne czasy gdy to można będzie opóścić Bródno za pomocą metra? czekam na opinie.
Wojmetr
 

Re: Metro na Bródnie do 2023? Możliwe?

Postprzez Piotr » Pn lut 17, 2003 7:26 pm

Wojmetr napisał(a):Od poewnego już czasu intryguje mnie, czy kiedys nastana piękne czasy gdy to można będzie opóścić Bródno za pomocą metra? czekam na opinie.


Nastać to napewno nastaną :wink: ponieważ planowana 2. linia metra dochodzi prawie do Brudna. Nie wiem czy to są te "rejony" ale mają powstać stacje (nazwy od ulic prawdopodobnie):
:arrow: "rembielańska", "kondratowicza", "zacisze".
Może Ci to coś mówi? W każdym razie kiedyś do Ciebie dojedzie metro :D A co do daty 2023, to może byc i za wczesna, choć kto wie :?:
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Re: Metro na Bródnie do 2023? Możliwe?

Postprzez Kamil » Pn mar 10, 2003 5:59 pm

Ciekawi mnie czy nastaną czasy, gdy wychodząc z domciu zamiast 131 pojadę Metrem do Centrum (może 4 linię na Czerniaków i Siekierki?)
Kamil
 

Re: Metro na Bródnie do 2023? Możliwe?

Postprzez Piotr » Wt mar 11, 2003 10:06 pm

Kamil napisał(a):Ciekawi mnie czy nastaną czasy, gdy wychodząc z domciu zamiast 131 pojadę Metrem do Centrum (może 4 linię na Czerniaków i Siekierki?)


Bym się cieszył jak skończą budować w pełni pierwszą linię metra, a co dopiero mówić o czwartej :wink: Ale pofoglować zawsze można. Ale jak widać każdy by chcił mieć metro pod domem :D
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Venerable » Śr kwi 23, 2003 10:48 am

Ja poprosze do Białegostoku :P
Venerable
 

Postprzez Piotr » Śr kwi 23, 2003 10:24 pm

Venerable napisał(a):Ja poprosze do Białegostoku :P


Raczej czekaj na TGV. Hm co ja powiedziałem TGV w Polsce :lol: metra nie możemy wybudować a co dopiero szubkobierzne pociagi klasy TGV :wink: Choc kto wie, jak stanie się cud...
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Banan » Cz cze 19, 2003 9:35 pm

TGV w Polsce :shock: prędzej metro na Siekierkach :khem:
Banan
 

Postprzez Banan » Cz cze 19, 2003 9:44 pm

Ja myślę że stacje mogą się nazywać tak:Nowe Bródno, Ugory,Szpital Bródnowski :eek:
Banan
 

Postprzez Piotr » Cz cze 19, 2003 10:14 pm

Banan napisał(a):TGV w Polsce :shock: prędzej metro na Siekierkach :khem:


Żebyś się nie zdziwił, mam zdjęcia z "Warszawa Centralna" ( :D ) na którym jest najprawdziwsze TGV na peronie. I co? Nigdy nie nie wiadomo czy nie wporwadzą w POlsce TGV. TYlko by to za drogo kosztowało :khem:
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez Banan » Pt cze 20, 2003 7:40 am

To mógłbyś mi takie zdjęcie przesłać na mój e-mail :D
Banan
 

Postprzez Prezes » Pt cze 20, 2003 12:36 pm

To pewnie chodzi o wizytę TGV w Polsce, ja zwiedziłem wtedy kabinę i kilka przedziałów, gdy pociąg stał 2 dni na W-wie Zachodniej (lato'90 lub '91). też zrobiłem sobie ze 4 zdjęcia... nawet takie z pamiątkową tabliczką przy drzwiach maszynisty z ówczesnym rekordem szybkości 315,6km/h. Opieram się o to chromowane cacko jak stary kolejarz:)
A wracając do tematu... począwszy od daty oddania odcinka A1-A11 (od Kabat do Politechniki), każda kolejna lata oddawana jest co 1,5-2 lata, więc jeśli to czytają ludzie starsi od niemowląt, na Bródno kochani nie liczcie,..... chyba, że ta, no... REINKARNACJA :mur:
Prezes
 

Postprzez MeWa » So cze 21, 2003 8:07 pm

Następne odcinki (z wyłączeniem A-17 - A-18) mają być budowane po kilka stacji na raz - na reszcie władze doszły do wniosku, że oddawanie po jednej stacji jest znacznie droższe od całych odcinków.
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Banan » Cz lip 10, 2003 7:32 pm

A'propos TGV (JESTEM NIE W TEMACIE) to widziałem zdjęcia ale chodzilo mi o to że TGV będzie w Polsce na stałe jeździć A ten rokord to 515 km/h a nie 315 km/h za kare umieszczam zdjęcię TGV :oczko: :D :lol:


Obrazek
Banan
 

Postprzez MeWa » Pt lip 11, 2003 12:41 pm

Nierozumiem, jak to na stałe??
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Banan » Pt lip 11, 2003 12:43 pm

Chodzi o to że, pociag TGV jeździ na relacji Warszawa-Kraków przez cały rok
Banan
 

Następna strona

Powrót do O metrze

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron