Tabor metra w MTS

Ta kategoria jest poświęcona taborowi Metra Warszawskiego, a więc można tu poruszać tematy wagonów rosyjskich z serii 81 jak i składów Metropolis produkcji Francuskiej.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

Tabor metra w MTS

Postprzez maniak.jazda » Śr cze 04, 2003 5:20 pm

Poszukuje zdjec i dokladnych rysunkow taboru warszawskiego metra (Alstom i rosyjskie) Mam zamiar stworzyc modele do Microsoft Train Simulator. W przyszlosci planuje budowe calej lini w MTS - jezeli ktos posiada zdjecia stacji, szyn, tuneli, itd to prosze o kontakt
maniak.jazda
 

Postprzez Piotr » Śr cze 04, 2003 6:02 pm

Miło słyszeć o takim projekcie, jeżeli twoje zamiary sa poważne skontakuj sie ze mną na mail : metro.waw@wp.pl . Pomoge Ci w tym jak będę mógł, sponsoring juz znlazałeś :wink: Odezwij sie na maila, koniecznie!
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez MeWa » Śr cze 04, 2003 6:10 pm

Ja mam zdjecia - ale musze je zeskanowac... Ale kolega jakoś nigdy nie ma czasu. Chyba prędzej kupie sobie sam... Ale jak będę miał to wyślę Piotrowi, a on Tobie.
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Piotr » Wt cze 17, 2003 1:48 pm

Szkoda że kolega maniak.jazda nie odezwał się w tej sprawie, bo już mam dla niego parę szkiców stacji i składów. Nawet maila nie zostawił :D Może sie odezwie :?:
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Długość metra

Postprzez Banan » Wt cze 17, 2003 1:54 pm

A może by tak :?: do rosyjskiego składu dorzucić jeszcze dwa wagony :D wtedy więcej miejsca (i wagonów) :P te co stoją na stacji postajowo-technicznej wzieły się do pracy :wink: a tak w ogóle mniejsze tłoki CZY TAKA OPCJA JEST MOŻLIWA W NASZYM METRZE :?: :?:
Banan
 

Postprzez Piotr » Wt cze 17, 2003 4:02 pm

Banan, ten temat był już poruszany, pozatym, nie ten temat aby tą kwestie poruszać. Trzymajmy się tematów bo bałagan się zrobi. Tu jest temat o łaczeniu wagonów: http://www.metrowarsaw.host.sk/phpBB2/v ... c.php?t=15
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez MeWa » Wt cze 17, 2003 5:35 pm

Nawet ja w tej sprawie pisałem!!
Trochę się ostatnio bawiłem programami graficznymi - zapraszam zobaczyć efekt moich prac (na stronie kolegi), oczywiście niedopracowany...
:arrow: http://goldas.w.interia.pl/witek.html
*
Co do maniaka.jazdy, to może się jeszcze odezwie...
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Piotr » Wt cze 17, 2003 7:27 pm

Jestem pod wrażeniem :wink: bardzo fajne, jeżeli jest w czasie pordukcji to chciałbym parę rzeczy powiedzieć, abyś mógł może cos wykorzystać:
:arrow: jakis ludzików wsadź do wagonu
:arrow: na stacji też może sobie jakis stać/siedzieć
:arrow: niech sie drzwi otwieraja jak kliknę :wink:
Avatar użytkownika
Piotr
Administrator
Administrator
 
Posty: 337
Dołączył(a): Pn lis 11, 2002 1:45 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez MeWa » Wt cze 17, 2003 7:36 pm

Co do ludzików... Z tym może być problem - rysować ich... Bo jest to grafika wektorowa, a nie bitmapa. Ale kto wie...
W przyszłości pociąg będzie zatrzymywał się na stacji i drzwi się będą otwierały. Ale to kwestia czasu - kolega, właściciel strony wyjeźdża, a bez niego, to ani rusz... Nawet nie chce mówić kiedy coś zmienię, bo no i tak było wielkim sukcesem, że kolega wreszcie to zamieścił na stronie
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez kacwro » N sie 14, 2005 6:58 pm

zdjęcia są na stronie klubu miłośników metra warsz.
kacwro
Znawca
Znawca
 
Posty: 107
Dołączył(a): Pn lip 11, 2005 12:30 pm

Postprzez chruscik » N sie 14, 2005 7:13 pm

dobry jestes :D opstatnio ten temat byl poruszany 2 lata temu :D pzdr
Obrazek
"Podwojny wiotki, prawie jak murzynski"
"Podwojny wiotki, prawie jak murzynski"

Linie obsluguje
R-11 Kleszczowa
chruscik
Znawca
Znawca
 
Posty: 382
Dołączył(a): So cze 04, 2005 6:53 pm
Lokalizacja: 100lica - Ochota

Postprzez kacwro » Pn sie 15, 2005 11:16 am

nudziłem się i musiałem coś napisać :-) a na tym forum niestety nie ma żadnych świeżych tematów ;-(
kacwro
Znawca
Znawca
 
Posty: 107
Dołączył(a): Pn lip 11, 2005 12:30 pm

Postprzez chruscik » Pn sie 15, 2005 10:12 pm

nie no dobrze :D
Obrazek
"Podwojny wiotki, prawie jak murzynski"
"Podwojny wiotki, prawie jak murzynski"

Linie obsluguje
R-11 Kleszczowa
chruscik
Znawca
Znawca
 
Posty: 382
Dołączył(a): So cze 04, 2005 6:53 pm
Lokalizacja: 100lica - Ochota

Postprzez kacwro » Wt sie 16, 2005 7:51 am

a stworzyłeś już modele do ms train symulator ???? Ja usiłowałem zrobić trasę metra warszaw. i 81 do symulatora eu07, ale to nie na moje nerwy...Od pewnego czasu wykonuję makiete stacji Świętokrzyska....Szczerze mówiąć to myślałem, że zajmnie mi to mniej czasu, ale to bardzo trudna sprawa. Narazie mam model 81 z kartonu :P
kacwro
Znawca
Znawca
 
Posty: 107
Dołączył(a): Pn lip 11, 2005 12:30 pm

Postprzez Aniaa » Pn kwi 24, 2006 2:02 am

i jak ida prace nad modelem i makietą? od sieprnie duzo czasu minelo, udalo sie zrealizowac projekt?? jezeli tak to moze jakas fotke??
Aniaa
Donator
Donator
 
Posty: 260
Dołączył(a): Śr cze 08, 2005 10:50 pm
Lokalizacja: Ursus

Następna strona

Powrót do Tabor metra

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

cron