PearlEden napisał(a):[...]
Wole Metropolisy 10000(...) razy bardziej, bo widze ze sa duza ozdoba naszego Metra. Sa sladkie i piekne... i yyy kosmiczne.
[...]dzwiek plynniejszy w czasie jazdy, byc moze ze zauwazyliscie roznice "startu" dzwieku pomiedzy starym a alstomskim.
A co do starych, maja dla mnie zle kojarzenia bo nienawidze Rosji, a poza tym tam na peronach i w starych pociagach, wlecza bezdommne dzieci i sa tam torturowane... [...]poza tym maja nieznosny dzwiek:(...
[...]nawet gdy sie spiesze to nie wsiadam do starego tylko czekam na alstoma..
Jadąc przeszło rok temu po raz pierwszy praską "betką" własnych słów (nie mówiąc już o rozmowach współpasażerów) nie słyszałem. No właśnie-Praga. Gdyby seria 81 nie była tak dobra, to zalane podczas powodzi "ruski" poszłyby na złom. A tak Siemens wespół ze Škodą wagony te wyremontował (oznaczając je jako 81-71M), zmodernizował (po ukończonym procesie rekonstrukcji nawet je na targach w Berlinie wystawił) i dziś stanowią podstawowy tabor na linii A. Na linii B jeżdżą najstarsze (dotychczas niezmodernizowane) "osiemdziesiątki jedynki", na C natomiast same Siemensy M1. Hlavné mesto Českej republiky wie, co należy kupować/robić z posiadanymi wozami, aby i wilk (Dopravní podnik) był syty, i owca (pasażerowie) cała... Ani jeden Alzłom jeszcze się przez to miasto nie przewinął. Tramwajów także to dotyczy. Nie pierwszy (i zapewne nie ostatni, bo temat co jakiś czas wraca) powiem, że nie wyobrażam sobie Metra Warszawskiego (a także moskiewskiego, kijowskiego, charkowskiego, sankt-petresburgskiego, mińskiego, budapeszteńskiego, praskiego, sofijskiego i erywańskiego) bez taboru rosyjskiego-mniej awaryjnego, prostszego, tańszego, moim zdaniem ładniejszego oraz bardziej "klimatycznego". Nie mogę się już doczekać dostawy choćby pierwszych czterech wagonów środkowych dla Warszawy.Mario_NY napisał(a):Z drugiej strony, jeżeli 4 są głośniejsze od 6 Alstomów, to jak hałasuje 6 "ruskich"?
Piotr-<<Wagony Alstomowskie>> napisał(a):Może i tak, ale mimo wszystko wolę alstomowskieAnonymous napisał(a): Te rosyjskie mają swój klimat...
Piotrze, w dwóch tematach własnego autorstwa zaprzeczasz samemu sobie!Piotr-<<Zero Alstomu w metrze>> napisał(a):Taka myśl, mnie naszła, a właściwie taki pomysł. Co Wy na to , gdyby Metro Warszawskie sprzedało swoje wszystkie posiadane wagony z serii Metropolis, i za te pieniądze które uzyska po tym, kupić więcej rosyjskich (dobrych, sprawdzonych)? Dla mnie taki pomysł jakby wprowadzili w życie byłby nawet niezły co sądzicie, zakładając iż byłoby to realne
Hmm...z grubsza bym się zgodził, ale jeśli działa coś, lecz bardzo marnie to jednak nie powiem, że jest OK.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość