erotyczne metro

Ta kategoria jest poświęcona taborowi Metra Warszawskiego, a więc można tu poruszać tematy wagonów rosyjskich z serii 81 jak i składów Metropolis produkcji Francuskiej.

Moderatorzy: Piotr, Czarek

Postprzez MeWa » N lis 09, 2003 6:37 pm

Wszystkie telefonie komórkowe i tylko na stacji Centrum
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez arciu » Cz lis 25, 2004 8:22 pm

Ostatnio zamontowali takie pudełka (urządzenia) na ursynowie. I zasięg jest... Tylko na stacji, ale jest :P
arciu
 

Postprzez MeWa » Pt lis 26, 2004 9:57 pm

ale to już od początku roku 2004...
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Mikael » Pn maja 02, 2005 9:18 am

Od 2006 roku będzie można rozmawiać przez komórki w metrze, a po wagonach będzie chodziła stara baba z kozą, która w kagańcu ma szerokopasmowy internet typu LDSWF4546sdSR. Pozdrawiam Optymistów
Mikael
 

Postprzez Lenin » Cz maja 12, 2005 2:03 pm

Niepotrzebna ironia. W metrze spokojnie można rozmawiać przez komórkę.
Tak dla długich składów 81.!
Avatar użytkownika
Lenin
Znawca
Znawca
 
Posty: 123
Dołączył(a): Pt lip 18, 2003 1:04 am
Lokalizacja: Wawa, Stary Mokotow

Postprzez MeWa » Cz maja 12, 2005 8:15 pm

Lenin napisał(a):Niepotrzebna ironia. W metrze spokojnie można rozmawiać przez komórkę.
w snach :)
w tunelach nie ma zasięgu, "wygasa" tuż po wjeździe do tunelu, poza tym hałas no i tak utrudniałby jakąkolwiek rozmowę
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Lenin » Cz maja 12, 2005 9:21 pm

Intrygujące. Widziałem pare razy ludzi dzwoniących w metrze. A konkretnie przekrzykujących przez hałas: jestem w metrze, zadzwonię później!
Wysyłałem też SMSy będąc w tunelu. Złudzenie? Wyjątkowe szczęście? Bliskość stacji (na której jest nadajnik)?
Tak dla długich składów 81.!
Avatar użytkownika
Lenin
Znawca
Znawca
 
Posty: 123
Dołączył(a): Pt lip 18, 2003 1:04 am
Lokalizacja: Wawa, Stary Mokotow

Postprzez aessar » Cz maja 12, 2005 10:11 pm

Bliskość stacji, bo w tunelach są koncentryki, ale tylko do komunikacji radiowej.

Ale grunt, że zasięg jest na stacjach...w pociągu raczej i tak ciężko prowadzić rozmowę, więc żadna strata.
Avatar użytkownika
aessar
Znawca
Znawca
 
Posty: 266
Dołączył(a): Cz lip 17, 2003 11:03 pm
Lokalizacja: Warszawa

Postprzez siema » Cz maja 12, 2005 11:40 pm

Lenin napisał(a):Wysyłałem też SMSy będąc w tunelu. Złudzenie?
Jak wyjeżdżasz ze stacji to telefony komórkowe naginają (ciągną) za sobą pole (zasięg) przez spory kawałek, więc mogłeś wysłać smsa, przy większym szczęściu, będąc nawet w pół drogi między stacjami. Natomiast odwrotna sytuacja zachodzi jak wjeżdżasz na stację: telefony nie mają już zasięgu i zanim 'złapią' go znowu bywa że pociąg zdąży się już zatrzymać.
Avatar użytkownika
siema
Znawca
Znawca
 
Posty: 403
Dołączył(a): Śr gru 08, 2004 8:28 pm
Lokalizacja: Warszawa Żoliborz

Postprzez MeWa » Pt maja 13, 2005 7:34 pm

siema napisał(a):
Lenin napisał(a):Wysyłałem też SMSy będąc w tunelu. Złudzenie?
Jak wyjeżdżasz ze stacji to telefony komórkowe naginają (ciągną) za sobą pole (zasięg) przez spory kawałek, więc mogłeś wysłać smsa, przy większym szczęściu, będąc nawet w pół drogi między stacjami.
pół drogi, jeżeli chodzi o odcinek Świętokrzyska - Centrum :)

Lenin napisał(a):Widziałem pare razy ludzi dzwoniących w metrze.
po czym po chwili gubili sygnał i dziwili się, czemu im zasięg uciekł - też widziałem.

Lenin napisał(a):Bliskość stacji (na której jest nadajnik)
nadajniki są tylko na stacjach
Proponuję popatrzeć na zasięg zaznaczony na komórce - wtedy zobaczysz, jak się zmienia.
:( Błądzić jest rzeczą ludzką
Avatar użytkownika
MeWa
Big Boss
Big Boss
 
Posty: 1436
Dołączył(a): Pn maja 05, 2003 6:24 pm
Lokalizacja: Warszawa - Ochota

Postprzez Lenin » So maja 14, 2005 5:30 pm

Poekspermentuje w poniedziałek, pomiędzy Polem a Racławicką.
Tak dla długich składów 81.!
Avatar użytkownika
Lenin
Znawca
Znawca
 
Posty: 123
Dołączył(a): Pt lip 18, 2003 1:04 am
Lokalizacja: Wawa, Stary Mokotow

Postprzez siema » N maja 15, 2005 12:17 am

pół drogi, jeżeli chodzi o odcinek Świętokrzyska - Centrum
no, to prawda :D

nadajniki są tylko na stacjach
Proponuję popatrzeć na zasięg zaznaczony na komórce - wtedy zobaczysz, jak się zmienia.
dokładnie.
Avatar użytkownika
siema
Znawca
Znawca
 
Posty: 403
Dołączył(a): Śr gru 08, 2004 8:28 pm
Lokalizacja: Warszawa Żoliborz

Postprzez Lenin » Pn maja 16, 2005 6:47 pm

I tak, eksperyment przeprowadziłem pomiędzy Racławicką a Polem Mokotowskim. Do mniej więcej 3/5 tunelu zasięg systematycznie malał aż do zera, zaś wszystkie kreseczki powróciły w momencie otworzenia się drzwi, czyli w jakieś 2 sekundy po wjeździe na peron.
Tak dla długich składów 81.!
Avatar użytkownika
Lenin
Znawca
Znawca
 
Posty: 123
Dołączył(a): Pt lip 18, 2003 1:04 am
Lokalizacja: Wawa, Stary Mokotow

Postprzez kacwro » N sie 14, 2005 6:42 pm

no fakt dopiero teraz zwróciłem na to uwagę :P
kacwro
Znawca
Znawca
 
Posty: 107
Dołączył(a): Pn lip 11, 2005 12:30 pm

Postprzez Wengiel » Śr mar 22, 2006 7:44 pm

Banan napisał(a):Często też widzę że ludzie próbują wysyłać sms-y za każdym razem słyszę taki BIP! :D :D
Ja nie raz próbowałem wysłać sms-a z metra i to skutecznie. :) Można to nazwać sportem, bo jest to wyścig z czasem. Jadąc metrem piszę sms-a. Następnie czekam aż pociąg wjeżdża na stację. Potem z niepokojem należy czekać na pojawienie się "kresek". Jak tylko jest zasięg, blyskawicznie naciskamy "wyślij" i modlimy się, aby zdążył, gdyż w momencie wysyłania pociąg już odjeżdża ze stacji. :lol:
Wengiel
Początkujący
Początkujący
 
Posty: 78
Dołączył(a): Wt sie 30, 2005 1:59 pm

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Tabor metra

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

cron